cevabcici-recept

Čevabčiči

Příprava

15 min

Hlasuj

Ingredience

  • 350 g telecího masa (ne příliš libový kousek)
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst řeřichy
  • 2 žloutky
  • sůl
  • olej
  • hořčice, cibule, libovolná zelenina

S dětmi budeme během následujících týdnů cestovat po světě. Nikoliv skutečně ale v rámci kuchyně. Jako první je zde čevabčiči, které má původ v turkických oblastech a následně se rozšířilo na Balkán. Základem je mleté maso, nejčastěji jehněčí, ale vzhledem k tomu, že čerstvé jehněčí nemám momentálně k dispozici, zvolila jsem telecí maso.

Postup:

Maso si uvaříme vcelku na vývar, který můžete použít klidně následující den. Po uvaření maso nakrájíme a pomeleme. Nasekáme nadrobno cibuli, česnek vymačkáme, nasekáme řeřichu, lehce případně dosolíme a vyklepneme 2 žloutky.

Vše promícháme a vytvarujeme šišky. Lépe se tvaruje, když si namočíte ruce ve vodě.

Lehce osmažíme ze všech stran a podáváme. Můžeme dát také na chvíli do rozehřáté trouby, pokud nechceme smažit. Jako příloha může stačit zelenina nebo si můžete uvařit brambory.

cevabcici-postup recept-cevabcicicevabcici-recept

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100 0
-->