Bulky na hamburger

100%

Vaření

15 min

Hlasuj

Like 12

Ingredience

  • 275 g hladké mouky + na pomoučení
  • 170 g vlažné vody
  • 20 ml rostlinného oleje
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 a 1/2 lžičky cukru krupice
  • 2 lžičky soli
  • 1 vejce
  • sezamové/slunečnicové semínka

Postup:

Mouku smícháme se solí ve větší míse. Droždí rozdrolíme v hrnku, vymícháme s cukrem dotekuta a přidáme 10 ml vlažné vody.

Ke zbytku vlažné vody přilejeme olej. Vejce rozkvedláme, polovinu přilejeme k vodě a oleji, druhou polovinu necháme v hrnečku, přimícháme trochu studené vody a dáme do lednice – před pečením použijeme na potření.

Jakmile vzejde kvásek z droždí, smícháme tekuté složky s moukou a intenzivně 3 minuty hněteme vařečkou. Vyklopíme na pomoučený vál a ještě alespoň 1 minutu prohněteme ručně. Vrátíme zpět do mísy, přikryjeme a dáme na teplé místo kynout – 45 minut.

Po 45 minutách těsto vyklopíme, prohněteme a rozdělíme na kusy. Tvar bulky vytvarujeme tak, že si těsto roztáhneme do tvaru čtverce a rohy přehneme dovnitř, bulku pak již jen v ruce dotvarujeme.

Bulky klademe na pečící papír a ještě 20 minut je necháme kynout.

Troubu si předehřejeme na 200 °C, bulky potřeme vejcem s vodou a posypeme libovolnými semínky.

Pečeme 13-15 minut, bulky musí zezlátnout.

Pozn. je možné přidat i část celozrnné mouky, jen pak musíme počítat, že budou bulky lehce tužší.

d

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100
-->