buchta s jablky

Buchta s jablky ze špaldové mouky

90%

Porcí

8

Vaření

40 min

Hlasuj

Ingredience

  • 350 g jablek (oloupané, vykrájené jádřince)
  • 4 vejce
  • 85 g třtinového cukru
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 180 g špaldové mouky jemně mleté
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička perníkového koření

Jít na zahradu, posbírat popadaná jablka a upéct z nich dobrý koláč. Přesně to jsou za mě ideální střípky podzimu. Ochutnáte je také?

Upečte si rychlou buchtu plnou jablek

V míse prošleháme vejce s cukrem. Směs musí být krásně hustá. Postupně vmícháme olej a až poté přidáváme všechny suché ingredience (ideálně prosít přes sítko).

Jablka očistíme, umyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. Přisypeme do těsta a vařečkou promícháme.
Těsto dáme do formy (průměr 23 cm), kterou jsme si předem buď vymazali a vysypali nebo vyložili pečícím papírem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C zhruba 40 minut.

Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte :-) Nic vám pak neuteče.

recept ze špaldové moukyjablečný koláčbuchta s jabkamaspaldova-mouka-recept spaldovy-kolac

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
90 0 100 10
-->