medvedi-cesnek-placky

Bramborové placky s medvědím česnekem

100%

Příprava

10 min

Vaření

50 min

Hlasuj

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 3 vejce
  • 10 - 12 polévkových lžic celozrnné mouky pšeničné
  • 1 kávová lžička jedlé sody
  • hrst medvědího česneku
  • čerstvě mletá sůl a pepř

Sezona medvědího česneku je v plném proudu. Poslední dva až tři roky zpět se jeho popularita vymrštila tak, že by se dal nazvat skokanem roku. Rozhodně je to dobře, já a moje nejbližší okolí ho milujeme!

Tyhle bramborové placky jsou super na oběd ale třeba i večeři, navíc minulý týden bylo už vážně krásně, tak mě to lákalo si je jít sníst ven do zahradního altánu. Nevím jak vám, ale mně nejvíc chutná venku :-)

Postup:

Brambory oloupáme, umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme vařit v lehce osolené vodě. Jakmile jsou měkké, přecedíme a necháme vychladnout.

Jakmile jsou brambory studené, rozmačkáme je a přidáme všechny zbylé ingredience (medvědí česnek umyjeme a nakrájíme nadrobno). Mouky bude potřeba možná krapet více, pokud byly brambory více vodnaté. Potřebujeme, aby šlo z těsta tvarovat placky.

Placky dáváme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C po dobu zhruba 20-25 minut (záleží na velikosti placek).

Jako doplnění jsem zvolila zeleninový salát.

placky-brambory-recept salat-recept medvedi-cesnek-placky

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100 3