Ingredience
- 150 g másla
- 100 g třtinového cukru
- 3 vejce
- 300 g špaldové mouky hladce mleté
- 2 kávové lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 1 kelímek (250 g) tučného tvarohu
- 3 zralé banány
- 100 g 70 % čokolády
- máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Hříšně vláčná a po čertech dobrá bábovka? Právě jste ji našli. 🙂 Moc ráda přidávám do těsta rozmačkané banány, takže jsem to zkusila tentokrát i do bábovky, kterou jsem vytunila ještě o kousky nalámané čokolády.
Jirka od té doby, co sleduje pořad Peče celá země, by nejradši každý den něco pekl, ale to bych teda nechtěla vidět, jak bychom to stíhali a hlavně jak bych pak vypadala. 😀
Na fotce je bábovka, kterou peču ve větší formě, takže jsem těsta dávala 1,5 množství – jestli máte doma klasickou velikost bábovky, držte se uvedené váhy jednotlivých ingrediencí.
Upečte si bábovku s banány a čokoládou
Jako první si rozehřejeme troubu na 200 °C. Mísu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V míse necháme povolit máslo a přidáme k němu třtinový a vanilkový cukr. Prošleháme. Pak si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky přidáme do mísy k máslové hmotě a bílky si dáme bokem na sníh. Pokračujeme ve šlehání se žloutky, dokud nemáme v míse jemný krém. Dál přidáme tvaroh a rozmačkané banány a opět prošleháme. Stačí už jen lehce.
Přisypeme prosátou špaldovou mouku s kypřícím práškem a promícháme vařečkou. Čokoládu nalámeme a přimícháme do těsta.
Jako poslední vyšleháme bílky se špetkou soli v tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. To přendáme do formy a dáme péct do trouby.
Hlídáme, aby se bábovka nepřipálila, případně ji přikryjeme alobalem a pečeme zhruba 50 minut. Jestli je bábovka upečená otestujeme zapíchnutím špejle do bábovky – nesmí se na ni lepit těsto.
Po vyndání z trouby hned vyklopíme a necháme vychladnout.
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte 🙂 Nic vám pak neuteče.