bagety-s-vlasskymi-orechy

Bagety s vlašskými ořechy

Vaření

30 min

Hlasuj

Ingredience

  • 300 g prosáté hladké mouky
  • 150 g prosáté celozrnné chlebové mouky
  • 2 lžíce dýňových semínek
  • 1 a 1/2 lžičky slunečnicových semínek
  • 185 g vlašských ořechů
  • sůl
  • 20 g másla
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 7 g instantního droždí
  • 60 ml olivového oleje
  • 125 ml + 165 ml vlažné vody

Postup:

Troubu si předehřejeme na 200 °C. Smícháme si cukr s droždím a vlažnou vodou ve větší míse. Přikryjeme a necháme 10 minut stát.

Vmícháme olej a dalších 165 ml vlažné vody, přidáme obě mouky, semínka, ořechy a lehce osolíme (zhruba 1 lžička). Vše promícháme vařečkou a následně hněteme 5 minut na pomoučeném vále. Těsto musí být hladké.

Přendáme do mísy, přikryjeme a necháme 2 hodiny kynout.

Lehce prohněteme, a rozdělíme buď na dva nebo čtyři kusy, podle toho, jestli chceme větší nebo menší bagety. Lepší je zvolit čtyři kousky, aby se dobře propekly. Vyválíme bagetu, dáme na plech s pečícím papírem, uděláme nožem zářezy a potřeme rozpuštěným máslem. Můžeme posypat trochou semínek.

Pečeme 25 – 30 minut dozlatova (v případě že zvolíme dvě větší bagety, doba pečení se prodlouží zhruba o 10 minut).

bagety-s-vlasskymi-orechy bagety-s-vlasskymi-orechy2

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100 0
-->