Bábovka

60%

Porcí

10

Vaření

1 h

Hlasuj

Ingredience

  • 1 malý kelímek (150 g) bílý jogurt
  • 1 malý kelímek žitné celozrnné mouky
  • 1 malý kelímek polohrubé mouky
  • 4 velké lžíce medu
  • 1/2 kelímku mléka
  • 1/2 kelímku oleje
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 bio vanilkový cukr
  • 1 velká lžíce karobu karobu
  • máslo a polohrubá mouka - vymazání a vysypání formy

Postup:

Do větší mísy nasypeme a nalijeme veškeré uvedené ingredience kromě karobu. Šlehačem vše promícháme do hladkého těsta – musí být spíše řidší.

Oddělíme si do menší mísy zhruba 1/3 a tu obarvíme karobem.

Vymažeme a vysypeme si formu na bábovku – skutečně to chce vysypat hodně důkladně, aby pak šla bábovka dobře vyklepnout. Nalijeme světlé těsto a do něj potom dokola nalijeme těsto obarvené karobem.

Pečeme na 190 °C zhruba 1 hodinu. Ke konci pečení bábovku hlídáme, aby se nepřipálila, tak ji raději přikryjeme alobalem.

Po vytažení vyklepneme a necháme zcela vychladit. Můžeme si pomoci vlhkou utěrkou, kterou na chvíli dáme na formu, když nejde bábovka snadno ven.

babovka-bez-cukru babovka-zdrave celozrnna-mouka-recept babovka-celozrnna-mouka deti-recepty

Recept od

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
60 0 100
-->