Blog

Recenze Taormina rendlík 28 cm

Jsem ráda, že mám možnost se čas od času dostat k tomu, abych pro vás mohla testovat různé produkty a výrobky. Snažím se k tomu postavit co nejvíce zodpovědně a vždy uvádět plusy i mínusy. Také se nepouštím do recenzí, kde bych měla předem dané to, co musím napsat. Nepíši ani recenze během jednoho týdne, protože je nereálné za tak krátkou dobu něco vyzkoušet. A vlastně možná i kvůli tomu těch recenzí u mě na blogu není tolik, jako u jiných blogerů.

Titanový kastrol na indukci – základní popis

Po tomto rendlíku jsem pokukovala delší dobu. Docela často připravuji jídla, která “začínají” na vařiči a dodělávám je v troubě. Buď musím volit pekáč, který je většinou zbytečně veliký, nebo vše přendat z hrnce na plech. Ani jedna varianta není ideální, takže tento jedinečný rendlík je pro mě značka ideál.
V novém domě plánuji indukci, a tak když teď pořizuji nějaké nádobí, volím už jen to, které je určené na všechny druhy sporáků. Tento titanový kastrol je vhodný na elektrické vařiče, plyn, sklokeramiku i indukci. I se skleněnou poklicí jej můžete dát do trouby. Výrobce uvádí do teploty 200 °C, atesty jsou dokonce do 299 °C. Přesně se jedná o Taormina rendlík 28 cm + skleněné víko na indukci v jedné sadě.
Kastrol má povrch Keravis titanio base bez teflonu a těžkých kovů. Je kovuvzdorný a nepřilnavý. Prodejce kuchyňského nádobí Pánvičky nabízí záruku 2 roky a záruku na rovné dno dokonce 10 let.
panvicka_jakou_koupit

Parametry rendlíku Taormina

  • hmotnost – 2374 g
  • výška – 6,8 cm
  • hloubka – 6,2 cm
  • objem – 3,1 l
  • vnější průměr dna – 22 cm
  • doporučený průměr plotýnky – 22 cm
  • celková délka (s madly) – 44 cm

Jak jsem testovala rendlík

I když je někde něco třeba i dvakrát napsané, stejně si to raději prověřím. Použít rendlík na sporáku jsem neměla strach, ale dát ho do trouby? Stále jsem byla raději trochu opatrná. Jako první recept jsem zkusila připravit pstruha s pórkem. Troubu jsem nastavila nejdřív na 120 °C, ale po chvilce bylo jasné, že rendlík je naprosto v pořádku, takže jsem dopekla při potřebných 170 °C. Dále jme vyzkoušeli zapečená jablíčka s drobenkou, která jsem pekla dokonce na 200 °C a opět naprosto bez problémů. Zkusila jsem i pečené telecí maso nebo třeba výborný zapečený květák.

Výhody nádobí Taormina

  • vhodnost na všechny typy vařičů
  • bez problémů smí do trouby (vyzkoušela jsem do 220 °C)
  • snadná údržba – díky nepřilnavosti se krásně umývá a lze ho mýt i v myčce (tu zatím nemám, takže jsem nezkoušela)
  • při přípravě jídla stačí minimum tuků
  • madla nejsou zbytečně velká, nepřekáží
  • u tohoto rozměru je objem dostačující na přípravu obědu pro větší rodinu
  • neobsahuje těžké kovy
  • můžete s patřičnou opatrností používat i kovové obracečky a pomůcky (ale stejně raději používám dřevěné a plastové)
  • není zbytečně těžký
  • dlouhá záruka od prodejce
  • opravdu široké využití
  • cena poměr/kvalita odpovídá

Negativa titanového hrnce

  • není to vyloženě k samotnému hrnci, ale spíše návodu – nenašla jsem v něm, jestli lze dát do trouby i poklici a musela si info dohledat

Celkově mohu Taormina rendlík 28 cm + skleněné víko na indukci s klidným svědomím doporučit. Během používání jsem se zatím nesetkala s jediným zádrhelem nebo něčím, kvůli čemu bych byla nespokojená.

recenze_rendlik taorminaballarini_receptpanev_ballarini_recept

Kategorie

Autor

Gabriela Sedláková

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...