Blog

Garden Food Festival 2016 – recenze

Moravská metropole Olomouc – květen 2016 – Smetanovy sady = Garden Food Festival

Vydali jsme se v neděli (festival se konal i v sobotu). Počasí vyšlo, což je základ pro food festival, který se koná venku. Hlavním lákadlem bylo výborné jídlo, prezentace lokálních výrobců a hvězdy jako Zdeněk Pohlreich, Halina Pawlowská a Lukáš Hejlík.

Organizace festivalu, místo, program a výběr restaurací

Kladně hodnotím celkovou organizaci festivalu. Jedinou drobnost, kterou bych sama za sebe vylepšila, tak zvětšit krapet prostor, a to hlavně pro stánky restaurací a prodejců. Umístění stánků na uličku těsně vedle sebe a po obou stranách není zrovna šťastné – fronty lidí čekajících na jídlo a k tomu davy proudících lidí. Možná že to vzhledem k areálu není možné, ale pokud něco změnit, pak toto. Jinak jsme byli skutečně spokojení.

Bylo dostatek místa na sednutí, ať už na lavičkách se stoly nebo na trávníku. Pro děti dětská sekce a skákací stan. Program velice pestrý, největší zájem byl samozřejmě o hvězdu festivalu – Zdeňka Pohlreicha.

food_festival

Během celého víkendu se hlasovalo o nejlepší restauraci. U návštěvníků to vyhrál Lobster Family a u nás na plné čáře Entrée Restaurant, kterému jsem věnovala samostatnou recenzi.

Top výběr z food festivalu

Musím přiznat, že se nenašlo žádné jídlo, které by pro nás bylo naprostým propadákem, a že jsme toho ochutnali skutečně hodně. Proto pro vás vybírám náš top (hodnotili jsme si do programu jídla na stupnici do 10).

Entrée Restaurant už více zmiňovat nebudu, ale jejich Boží milosti a Chléb vezdejší s vepřovým… prostě ach!

bozi_milosti

Víte, že miluji červenou řepu. Jednoznačně jsem si tedy nemohla nechat ujít Mini burger z červené řepy s bazalkovým pestem a domácí sojanézou od rodinného vegetariánského bistra BonGusto. Ještě tam byl plátek manga a celkově ta kombinace velmi mile překvapila! (viz úvodní foto)

Dalším dobré jídlo – Marinovaný siven, grilovaná brioška, křenová majonéza od Lobster Bistro. Ryba skutečně výborně udělaná a ochucená!

garden_food_festival_ryba

Stejně tak mile překvapilo jedno z jídel od Restauce U Přemka – Domácí šunka z vepřové panenky na barevné čočce se zázvorem a pikantní teriaki omáčkou. Barevná čočka v kombinaci s omáčkou, která zase tak moc pikantní nebyla, chutnala lehce a vyladěně.

restaurace_u_premka

Další peckou byly Cuketové boloňské špagety s paraparmazánem a raw lízátka od Kvítek – rodinné centrum vědomého života.

Krapet lehce nás zklamalo jídlo od Nepálské restaurace The Kathmandu. Zkusili jsme Kuřecí tikka masalu, šafránovou rýži i cibulové bhaji (kroužky) a všechno bych si dovedla představit mnohem lépe ochucené.

Dezerty a sladké tečky

Dětem nejvíce chutnala Makronka s malinami od cukrárny Ollies. Dobrý byl také Tří-čokoládový dort od El Romero v kombinaci s kávou od Cafe Gape a pro děti chutné mošty z Moštárny Mezice.

Domů jsme nakoupili ještě marmelády a medy (mlsy) od Minifarmy Pod Kaštany – Jiřík si vybral Pomerančovomrkvový mls, Violka Sedmikráskový mls a já Pampeliškový.

cukrarna_ollies

Celkově tedy hodnotím festival, výběr restaurací, jídlo i nabídku produktů na výbornou. Příjemné překvapení například oproti jiným food festivalům a myslím, že příští rok se vydáme opět.

garden_festival IMG_4959 IMG_4996 IMG_4990 marmelady deti_food_festival

 

Kategorie

Autor

Gabriela Sedláková

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...