O mně

Pokrmy je potřeba připravovat s láskou jak k samotným surovinám, tak s láskou k lidem, kteří budou jídlo jíst.

Není třeba trávit v kuchyni dvojnásobek času. Vařte jídla pro děti tak, aby chutnala i vám. 

Jmenuji se Gabriela, přátelé mi říkají Gábi a tyto dvě hlavní myšlenky nejvíce vystihují můj blog s recepty.

Za to, že existuje, vděčím svým dětem, díky kterým jsem se začala zajímat o to co jím a administrátorovi Ladiczek, který v této myšlence viděl dobrý projekt a naprosto nezištně mi pomohl tento web přivést do virtuálního světa. Také díky skvělým lidem okolo mě, kteří mě podporují v tom, co dělám, ochutnávají moje kulinářské pokusy a kriticky mě hodnotí. A v neposlední řadě děkuji Vám všem, kteří zde hledáte inspiraci.

K vaření jsem se dostávala postupně. Potřeba zajímat se více o suroviny a jídlo celkově přišla až během prvního těhotenství, kdy se u mě doma začaly kupit různé časopisy i knihy o vaření. Dnes je těchto knih a časopisů taková spousta, že vyhlašuji stop stav (ale to jen tak na oko, stejně je kupuji dál). K tomu se inspiruji asi jako každý jiný na internetu, sledováním kuchařských pořadů a také u mých známých.

Byla doba, kdy jsem tvrdila, že nikdy vařit nebudu. Najdu si manžela, který bude umět vařit. Nevyšlo ani jedno. Vaření jsem naprosto propadla a klidně budu trávit v kuchyni hodiny času. Občas je skutečně potřeba někde ušetřit čas, tak vymyslím něco hodně rychlého. Ale i přes to se mi nelíbí moderní trend, kdy lidé touží po receptech do 30 minut a to ještě s tím, že si během toho stihnou vyřídit pracovní maily.

gabriela-recepty3

Ve svých receptech se snažím zahrnout do klasických jídel zdravější alternativy a během samotného vaření jsem schopná daný recept několikrát změnit, takže neustále škrtám a dopisuji, abych pak byla schopná sepsat na blog konečnou verzi. Kolikrát jídlo musím připravit i vícekrát, abych si byla jistá tím, že je vše tak, jak má.

Mám to štěstí, že bydlím na vesnici a mám k dispozici spoustu domácích surovin, ať už se jedná o maso, zeleninu či ovoce. V letním období projdu zahradu, otrhám co zrovna zraje, a podle toho vařím. Celkově dávám přednost regionálním a sezónním surovinám. Dokud nezačneme podporovat a nakupovat od lokálních prodejců, výrobců a pěstitelů, nikdy nebude stát český česnek méně než ten z Číny.

A čemu se ještě pracovně věnuji? Fotím, na což se můžete podívat na mém webu GSPhoto, je tedy jasné, že veškeré fotky zde na blogu jsou výhradně moje. Dále jsem se díky receptům dostala k projektu Testováno na dětech, u kterého jsem měla čest být více jak dva roky. Momentálně mám novou práci na plný úvazek – textař a kreativec v jedné super internetové agentuře.

Na závěr bych ještě jednou ráda dodala, že fandím všem, co připravují pokrmy s láskou. Určitě stojí za to najít si čas na přípravu poctivého jídla. I když se někteří bojí, že určité recepty nezvládnou, nezoufejte, jak se říká, že nikdo učený z nebe nespadl, je to pravda, chce to jen postupně neustále zkoušet další recepty a postupy a posouvat se dál.

Vaše Gábi ♥

Máte chuť mi něco sdělit? Piště zde na blogu, zprávy a komentáře na mém facebookovém profilu nebo využijte kontaktní formulář.

Pokud vás zajímá, co je u mě nového, přihlaste se k odběru chutných novinek.

Veškeré recepty si sestavuji dle našich zvyklostí a chutí. Tak jak rostou děti, recepty se mění. Nově jsem přidala na blog kategorii Pro dospělé – v ní najdete recepty určené čistě dospělým, proto se nedivte, že je tam použité třeba chilli. Vždy zvažte, zda jsou dané ingredience a jídla vhodná i pro vás (s ohledem například na alergie v rodině)!

 

kucharka-autorka-webu2 kucharka-zena-recepty4

rodinne-fotky

autorka-blogu