Blog

Recepty dětem v novém

Stejně tak, jak rostou moje děti, roste i tento blog. Po téměř třech letech si zasloužil nový kabát. A když už něco měnit, tak z gruntu! Při každém kroku jsme (moje maličkost a administrátor Ladiczek) mysleli na vás, protože to vy se zde máte cítit příjemně a veškeré čtení, vyhledávání a komunikace musí být co nejpohodlnější.

Provedu vás všemi změnami a doufám, že na konci budete nadšení minimálně stejně jako já.

Na začátek by měla přijít nějaká pecka. Jako jednoznačně největší změnu vidím to, že nyní můžete vyhledávat pomocí několika přehledných kategorií. Konkrétně jsou to chod, druh kuchyně, úroveň (obtížnost receptu), kolekce (roční období) a kategorie. Nechybí ani vyhledávání dle klíčového slova. Záleží jen na vás, zda budete hledat dle jedné kategorie, pomocí více nebo zda využijete všechny.

Řekněme, že máte chuť na červenou řepu, přemýšlíte co zítra na oběd, v kuchyni teprve začínáte, rádi by jste českou kuchyni, maso nechcete a máme zrovna podzim. Tohle vše si můžete označit a web vám vyhledá výsledné recepty. Vzhledem k tomu, že jsme zadali podrobná kritéria, tak máme tři konkrétní recepty. Může se ale stát, že výsledků bude mnohem více. Pak přichází na řadu další z novinek. Řazení dle relevance, data přidání, hodnocení, názvu, celkového času nebo počtu shlédnutí.

prt1

Novinkou je tedy více kategorií, vypsaný počet ingrediencí, čas přípravy i samotného vaření. Konkrétně u ingrediencí tu mám jednu vychytávku – odškrtnutí těch ingrediencí, které již máte připravené či použité. V dnešní době spousta z nás vaří s mobilem v ruce, takže budeme mít dokonalý přehled. Navíc jsou ingredience nově členěny dle toho, do jaké části receptu spadají.

prt2

 

I když bylo potřeba měnit, nemusíte se bát, že byste přišli o třídění, na které jste byli zvyklí. Z původního menu tedy zůstalo vše, jen je toto třídění nově umístěno do sekce “Kategorie”. Můžete tedy hledat například zdravé dezerty, domácí pečivo, luštěniny nebo třeba pomazánky.

Pokud jste již najeli na konkrétní recept, na první pohled jste si jistě všimli, že fotografie konečně dostaly takový prostor, jaký si zaslouží. Poslední dobou jim věnuji patřičný důraz, takže věřte mi, já jásám! A když už jsme u konkrétního receptu, zaměřte se na šipky na bocích u hlavní fotografie. Po najetí kurzorem se zobrazí předchozí nebo následující recept. Nemusíte se již vracet na domovskou stránku a pohodlně můžete brouzdat.

prt3 (2)

Pokud rádi brouzdáte a zajímají vás podobné recepty z dané kategorie, můžete nyní najet pod recept a prohlédnout si vybrané recepty označené jako “Doporučeno pro vás”. I zde naleznete po stranách šipky.

Postupně jsme se dostali až ke spodní části. Zde naleznete ať už na hlavní straně nebo přímo u receptů výčet nejlépe hodnocených receptů, posledních receptů a nových článků. Stejně tak nechybí propojení s Facebookem a moje doporučení na zajímavé weby nebo subjekty.

prt4

 

Je toho spousta a stále nekončím. Vždy jsem tu byla pro vás a sdílela s vámi své myšlenky. Teď to bude mnohem snadnější díky speciálně vymezenému prostoru na Blog. Nebudou zde jen soukromé postřehy či příhody, ale také články k všeobecnému dění okolo jídla.

Pro hodnocení produktů, podniků či různých food akcí vzniká nově samostatná kategorie “Recenze”.

Blog i recenze naleznete v hlavním menu.

Pro vaši pohodlnost vše. I další změna se nese v tomto duchu. Pokud chcete zanechat komentář, není nutné se přihlašovat přímo na web. Stačí být zrovna přihlášen/a na Facebooku a rovnou můžete psát postřehy nebo dotazy.

prt5-2vz

 

Pokud na začátek pecka, tak na konec třešnička na dortu. Celkově se vše rychleji načítá a stránky se lépe a rychleji zobrazují.

Jsme na konci článku, ale teprve na začátku další etapy. Nezbývá mi než doufat, že se vám nový vzhled a uspořádání bude líbit, a že se i nadále budete rádi vracet.

Piště mi vaše postřehy, připomínky, klidně i kritiku. Tento blog je tu přece pro vás!

 

Kdo by mě rád podpořil v prestižní soutěži Blogerku roku 2015, může tak učinit pomocí svého hlasu.

Stačí kliknout dole na obrázek a odeslat hlas. Děkuji všem!

Vaše Gábi

receptydetem_blogerka2015_banner

Kategorie

Autor

Gabi

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
-->