Blog

Lepší složení – jídlo, které chutná a navíc má dobré složení

S Klárkou se znám “online” už vážně dlouho, a když jsme se pak potkaly osobně, bylo to jako se starou známou, se kterou toho máte tolik společného. 🙂 Takže když mi prozradila, jaký projekt se chystá společně s kamarádkou spouštět, byla jsem nadšená. Jako tichý pozorovatel jsem hltala  první krůčky e-shopu, rozjezd sociálních sítí i zmínky takových celebrit, jako je sympatická a úžasná Tereza Ramba.

Je to totiž jednoduché: pokud máte v rukách kvalitní produkt a děláte to s láskou, tak máte cestu otevřenou. A dřív, nebo později, si k vám zákazníci najdou cestu. Já bych tomu chtěla ale ještě o fous pomoct, takže jsem pro vás připravila shrnutí toho, co na e-shopu Lepší složení najdete.  Taky se můžete těšit na rozhovor s jednou ze zakladatelek a POZOR! Jako bonus pro vás budu mít na Facebooku také soutěž.

Mimochodem, do  31. 10. 2020 pro vás mám slevu na celý nákup 20 %!!!

Slevový kód:  GABI20 

Slevový kód_ GABI20

“Zdravější” cereálie – snídaně bez výčitek

Máte doma cereáliežrouty? Já ano. Hned dva. Celkem blbé mají ale to, že jim nechceme povolit snídat “kuličky” a podobně každý den. Navíc když už je kupujeme, snažíme se z nabídky vybírat ty, které nemají šílené složení. Jenže ne každá zdravější alternativa projde. Byla jsem tedy zvědavá, co Violi a Jirka řeknou na Milzu cereálie. A světe div se, byl o ně takový boj, že jsem je před nimi pak musela schovat, abych měla vůbec něco na fotku. 😀 Chválil si je i Petr, který má rád sladké snídaně, takže pro nás to rodinné balení bylo akorát. 🙂

Na e-shopu si můžete vybrat hned z několika variant, jak příchutí, tak velikosti. Já se chystám ještě na větší testování právě této kategorie, takže vám zatím víc prozrazovat nebudu.

Co jsme ochutnali:

Dětské snídaňové cereálie MILZU! ve tvaru lupínků s kakaem. Obsahují až o 50 % méně cukru než tradiční značky na trhu a nejsou do nich přidávána žádná dochucovadla, barviva nebo geneticky modifikované suroviny. Navíc obsahují přirozeně se vyskytující vitamín B a další minerály.

Složení: MOUKA (žitná mouka 56 %, ovesná mouka 16 %), cukrový sirup, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku 4 %, mořská sůl.

zdravé cereálie kakaové cereáliecereálie s kakaem

Dětské kapsičky, které vás zachrání, když nestíháte

Co si budem, každý rodič ví, že je naprosto nereálné mít připravený na každý den domácí jídlo. Zvlášť jak se stupňuje počet dětí a starostí :-), tak tomu přímo úměrně klesá čas, který máte na vyvařování. I tak se třeba ale snažím vařit téměř 90 % doma. A třeba Rozárka zatím jí pouze doma uvařené příkrmy, protože zrovna je ideální doba, kdy nám na zahradě vše dozrávalo/dozrává.

Jenže pak přijde třeba cestování, dovolená, různé cesty k lékařům a na nákupy… a vy zjistíte, že je možná lepší sáhnout po kupované alternativě. Ta za mě musí být ale kvalitní a vyvážená. Jsem na to ras, a tak mám radost, že i na toto mámy z Lepšího složení myslely. Dětské kapsičky se chlubí přírodním složením, jsou absolutně bez chemie a přidaného cukru!  Pro představu vám sem zkopíruji složení ze 3 kapsiček.

  • banánové pyré 69 %, jahodové pyré 29 %, quinoa mouka 2 %
  • jablkové pyré 47 %, hruškové pyré 34 %, borůvkové pyré 11 %, hroznová šťáva, malinové pyré, špaldová mouka 1 %
  • švestkové pyré 60 %, jablkové pyré 40 %

Právě poslední kombinaci jsem dala ochutnat Rozárce. Byla to první kupovaná věc, kterou ochutnala. 🙂 Navíc musím dodat, že mi zatím bojkotuje veškeré savičky, dudlíky, lahvičky… a je jen kojená a na lžičce domácích příkrmů. Ale jakmile ochutnala první sousto, tak začala sát jak divá. 🙂 Samozřejmě jsem ochutnávala první a musím říct, že to bylo chuťově intenzivní stejně jako když jabka a švestky uvařím v páře doma.

zdravá ovocná kapsičkaovocná kapsička

Dětské sušenky a tyčinky na svačinu i oslavu

Taková ta rychlá “zobka”, něco na cestu, do baťůžku na školní výlet… jakmile začnou děti chodit do školky, tak to řešíte co chvílu. Přibalte prosím dětem do batohu malou svačinku (ideálně bez čokolády…) Jasné, taky chystám domácí svačiny, peču sušenky, muffiny a krájím jabka. Ale když mají všichni okolo nějakou tu kupenou dobrotu, tak vás děti občas zlákají. A nedá se je držet naprosto zkrátka a striktně vše zakazovat, protože pak to “zakázané ovoce” láká o to víc.

Proto oceňuji snahu nabídnout rodičům také zdravější variantu, která dobře vypadá, má kvalitní složení a hlavně dětem chutná! Takových dobrot najdete na e-shopu Lepšího složení spoustu. Nebudu to vše vypisovat, jen namátkou zmíním ovocné křupky, špaldové preclíky s cizrnou a ovocné tyčinky.

Některé chipsy a tyčinky oceníte i na dětské oslavy místo přepálených brambůrků.

zeleninové sušenkypopcorndatlové tyčinkyzdravá tyčinka pro děti

Dětské šampaňské a další nápoje

Já chci rychlý špunty! Bez těch oslava nebude. Znáte to? 🙂

Podle mě jo a jestli tvrdíte, že ne, tak to jen nechcete přiznat. 🙂 Je pak jen na nás rodičích, co dětem dovolíme a hlavně koupíme. Když pominu ty levné chemické “koktejly” v barevných obalech, tak  se dají naštěstí koupit už i kvalitní dětská šampáňa a přesně i tato sekce u Lepšího složení nechybí.

Děti po nich nebudou “lepit” ještě druhý den, ale zároveň si pochutnají. Schválně si přečtěte složení:

jablečná šťáva z koncentrátu 95 %, jahodová šťáva z koncentrátu 3 %, šťáva z červeného ovoce z koncentrátu 1 % (hrozny, brusinky, bezinky) oxid uhličitý, přírodní aroma, antioxidant: kyselina askorbová E300.

Vybírat můžete aktuálně ze 3 příchutí.

rychlé špunty zdravé

Šetrné vlhčené ubrousky

Já sama používám vlhčené ubrousky jen minimálně. Od narození Rozárky (což už bude 8 měsíců) jsem koupila asi jen 4 balení. Do porodnice, na dovolenou a na cesty. Jinak používám perlan, který namáčím ve vodě. Nelíbí se mi totiž složení běžně dostupných vlhčáků, které jsou napuštěné buh ví čím… protože jak mi jinak vysvětlíte, že tím umyjete a vyčistíte fakt všechno. 😀

Těch pár balení ale o to důkladněji vybírám. Vlhčené ubrousky Aqua Wipes prošly na první dobrou a můžu vám je společně s Rozárkou s klidným svědomím doporučit. Obsahují 99,6 % vody, jsou bez zbytečné chemie a navíc s přídavkem BIO aloe vera! A pozor, protože neobsahují žádné plasty, tak se za 21 dní rozloží na domácím kompostu!

vlhčené ubrousky bez chemie

Nealko vína – něco pro nás kojící (a těhotné) matky 🙂

Prosím pěkně. Když jsme s Klárkou řešily, jestli ochutnám i nealko vína, s žertem se mě ptala, jestli to není nezákonné, posílat na Moravu nealko víno. Je fakt, že by se to dalo brát jako provokace. A taky je fakt, že co jsem otěhotněla, tak prodej vína mých oblíbených vinařů prudce klesl. 😀 Jsem vinařka a fakt se za to nestydím.

Takže jsem kývla, protože mě to zajímalo. Nealko víno jsem ochutnala jednou a bylo tak hnusné, že od té doby k nám domů nesmělo. :-)) Teď ale kojím jako divá, takže klasického vína si můžu leda tak cucnout a taky se blížila velká událost. Kolaudace našeho nového domu. Jen co se za paní ze stavebního úřadu zavřely dveře, následovalo bujaré veselí a úprk pro nachlazené dětské šampáňo a nealko víno Vintense. Nebudu lhát. Po prvním ochutnání jsem byla lehce v rozpacích. Nemůžete totiž čekat zázrak, že to bude chutnat stejně jako klasické víno. Ale pak následovalo grilování, kdy jsem si nalila druhou skleničku, pak třetí a jako musím říct, že mi nakonec víno zachutnalo. A hlavně jsem pak nemusela mít žádné výčitky, že jdu kojit. 🙂

Jestli tedy nechcete sedět jen o vodě třeba na nějaké rodinné oslavě, nebo si rády dopřejete skleničku vína k filmu, tak toto je řešení. 🙂

nealkoholické víno

Na e-shopu toho najdete ale mnohem víc, tak se mrkněte! A nezapomeňte sledovat i sociální sítě:

IG Lepší složení

Facebook Lepší složení

Rozhovor s Klárou – jednou z “rodičů” Lepšího složení

  1. Klárko, kdybys měla v 5 větách shrnout o čem je váš projekt, co bys napsala?

Chceme ukázat, že běžné potraviny, které běžně kupujeme mohou mít lepší složení, především pro naše nejmenší.

Například běžné cereálie mají až 50 % více cukru než naše Milzu! Na trhu podobný projekt, který se zabývá vždy lepším složením chyběl.

Stojíme si za tím, že vše na našem eshopu má vždy něco navíc, ať už je ekologické složení, bio kvalita nebo nesmažené výrobky, ale také výrobky s menším množstvím cukru.

  1. Představ prosím v krátkosti, kdo za Lepším složením stojí.

Jsme dvě maminky, které chtěly svým dětem dávat lepší potraviny. Nejsme určitě zapřísáhlé bio/eko maminky, ale jdeme na to selským rozumem, a kde můžeme dát něco kvalitnějšího pro celou rodinu, tak to zvolíme. Já jsem řadu let pracovala pro Rohlik.cz, kde jsem se nadchla pro svět jídla a už jsem u toho zůstala.

  1. Jaký byl hlavní impuls k založení e-shopu?

Máme firmu, která tyto výrobky vozí již dva roky na trh a prodáváme je dál do velkých obchodů, ale stále jsme dostávali dotazy, kde to vše koupit na jednom místě i třeba pro zákazníky z regionů, nejen z velkých měst. Proto jsme do toho šly. Je to naše další dítě.

  1. Podle jakých kritérií a kde vůbec hledáte nové produkty?

Vždy to muselo mít lepší složení, ale také to muselo chutnat. Všechno co je zdravé nemusí být nutně chutné 😀 Samozřejmě nejvíce jsme testovali prostřednictvím našich dětí. A snažili jsme se najít i výrobky, které na trhu chybí.

  1. Které dobroty vedou u vašich zákazníků? Jsou to toliko oblíbené cereálie? Protože ty milují asi všechny děti. 🙂

Nejvíce u nás vedou zdravé cereálie Milzu, ale také oblíbená německá značka Freche Freunde, kde absolutně vedou mrkvové tyčinky bez soli.

  1. Plánujete i dál rozšiřovat nabídku? Na co se můžeme v blízké době těšit?

Připravujeme bezlepkové cereálie, co v ČR zatím vůbec nejsou a také spoustu nových tyčinek a sušenek pro naše nejmenší.

Využijte slevu 20 % na celý nákup na e-shopu Lepší složení.

Slevový kód_ GABI20

ovocný příkrm v kapsičce

 

Autor

Gabi

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...