Blog

Designový nábytek nejen do kuchyně a jídelny

Mám 32 let a stejně jako spousta dalších lidí na světě si sním svůj sen o vlastním bydlení. Ten sen dostává poslední 3 roky konkrétní obrysy. Od krkolomného vyřizování stavebního povolení, přes průtahy se stavbou svépomocí, až po zaslouženou kolaudaci. Po tom všem nemůžu ani uvěřit, že už přichází ten okamžik, kdy sedíme u počítače a vybíráme si nábytek. Třeba židle, na kterých budeme snídat a vychutnávat si společné obědy a večeře…

Představovali jsme si to krapet jinak. Sedneme do auta a vyjedeme do obchodů. Všechno si to prohlédnout a osahat. Jenže osud tomu chtěl jinak. S malou Rozárkou by to bylo stejně složitější a hlavně, kartami zamíchal covid. Obchody jsou zavřené a beztak se nám tam ani nechce. Takže díky za e-shopy, které překypují krásným nábytkem! Jeden z mých objevů vám chci v rámci barterové spolupráce představit.

Designový nábytek – to pravé pro váš domov

Nezáleží na tom, jestli si chcete vyšperkovat podnájem nebo zařizujete novostavbu jako my. Jestli hledáte stylovou sedačku, pořádný jídelní stůl, židle, ze kterých se vám nebude chtít zvednout, nebo jen něco malého na dekoraci, tady si vyberete.

O obchodě Designový nábytek mi řekla kamarádka. Přiznám se, že jak jsem slyšela “designový”, trochu jsem se lekla, aby to nebylo nad náš rozpočet, protože jak je známo, jak má nějaký kus nábytku tuto “nálepku”, tak mi přijde, že automaticky dostává jednu nulu na cenovce navíc. Takže jsem byla mile překvapená, že se pletu. V hledáčku jsem měla jídelní židle a lavici a oboje jsem tady vybrala. O tom všem vám pak ale napíšu víc v dalším článku.

Dnes vám představím jejich nabídku (se zaměřením na jídelny), svůj výběr produktů, které bych si koupila, kdybych měla deset domácností 😀 a taky pro vás mám rozhovor se zástupcem e-shopu, ve kterém probereme hlavně aktuální trendy. Jako bonus pak můžete využít slevový kód a udělat si radost třeba novým lustrem.

Slevový kód: RECEPTY

Výše slevy: 10 % na celý nákup, platí do konce roku 2020

Jděte si prohlédnout designový nábytek a udělat si radost.

reklamni_banner_dn_60

Nábytek do jídelny, kde začít? U stolu.

Asi tak… každý z nás máme jinak velkou jídelní část, jiný vkus a hlavně celkové cítění. I proto je moc dobře, že si můžeme libovolně vybírat a určovat, jak to u nás doma bude vypadat. Většinou každý začíná výběrem stolu. Jídelní stoly najdete u Designového nábytku malé i pro velkou rodinu. Kulaté, hranaté i neobvyklé. A samozřejmě ze všech možných materiálů a barev. V nabídce převládá dřevěný masiv. Poctivý a bytelný materiál, který se těší veliké oblíbenosti. Ten bude kralovat jídelně i u nás.

stůl do jídelny

Jídelní židle

Abych pravdu řekla, nemít děti, tak jednoznačně vybírám z nabídky sametových židlí. Stylové a pohodlné, jako stvořené pro dekorování jídelny. Ale takto si jen představuji, jak z toho nádherného materiálu dostávám dolů kaši a drobky.

jídelní židle ze sametu

Tím pádem se přesunuji k dalším materiálům. Vyberete si tady z dřeva, kovu, plastu, dýhy, ratanu i kůže. Záleží jen na vás. My to směřovali opět ke dřevu, takže vás asi nepřekvapí moje tipy v grafice. 🙂 Co vás asi ale mile překvapí (stejně jako mě), tak je cena těchto židlí. Židli z masivu tady totiž seženete i pod 2000.

Pro všechny majitele kuchyňských barů mám skvělou zprávu. V e-shopu Designový nábytek mají i barové židličky a není jich zrovna málo!

dřevěné židle

 

Oblíbené jídelní lavice

Mám ten pocit, že dřív se v domácnostech objevovaly víc. Minimálně na vesnicích určitě. Dřevěné lavice, na které se můžete pěkně namačkat vedle sebe. 🙂 Naše babička třeba sedávala u stolu jedině na ní. Asi i proto nebude chybět lavice ani v našem novém domě. Pro představu tu pro vás mám screen z e-shopu. Ostatně jako u všech kategorií je vše přehledné a co oceňuji nejvíc, tak po rozkliknutí vybraného kusu nábytku, si můžete detailně prohlédnout další fotky a prostudovat všechny důležité informace.

lavice

dřevěná lavice

Dnes už se ale nabídka podstatně rozšířila i tady, takže u jídelního stolu nemusíte sedět jen na dřevě. 🙂 Opět se vracím pro představu k sametu.

 

lavice ke stolu

 

Lustr nad jídelní stůl aneb Posviťte si na jídlo

Nejde jen o kapra na Vánoce. Na jídlo musí být dobře vidět za každé situace. Takže jakmile vyřešíme výběr základního nábytku, přesuneme se k osvětlení. I to tady koupíte. Konkrétně do jídelny oceníte závěsný lustr. Mě to táhne k přírodnímu vzhledu, případně k černému kovu. Ideálně víceramenné světlo, protože stůl máme široký. Ale favorita zatím nemáme, i když si to situace už žádá. Ale nějaký ten den na vybírání ještě mám, tak snad neskončíme s objímkou na žárovku. :-))

lustr nad stůl

Dekorace do jídelny – pomyslná třešnička na dortu

Nemusí jich být hodně. Naopak. Když máte krásný nábytek, je škoda to pak přehnat a zaplácat zbytečnostmi. Ale pro ten pocit a pohodlí pro vás mám pár tipů i v této kategorii – doplňků do jídelny.

dekorace jídelna

V obou případech jsem vybírala zemité a tmavé barvy, které se hodí spíš k podzimnímu a zimnímu období. Na polštářích je ale skvělé, že stačí vyměnit potah a máte naprosto jiný kousek. Do mísy dáte sezónní ovoce, svíčku na jaře vynecháte a sušené kvítí, šípky a vánoční větvičky ve váze na jaře vystřídáte například za narcisky a tulipány ze zahrádky.

dekorace-do-jidelny

Aktuální trendy v bydlení – rozhovor

Na moje otázky odpovídal pan Tomáš Šilhánek, marketingový ředitel Designového nábytku. Ještě jednou mu děkuji za jeho čas!

1. Hezký den, když byste měli v několika větách napsat, o čem je Váš projekt a e-shop, co by nesmělo chybět?

Projekt a e-shop Designový nábytek je jednoznačně o krásném bydlení, ale nejen to. Naším cílem je ukázat, že design není jen pro vyvolené. Jednoduše řečeno – rádi bychom umožnili a ukázali, že opravdu každý může žít svůj designový sen.

2. Co u Vás patří jednoznačně mezi nejoblíbenější kusy nábytku?

Tak samozřejmě, že ty nejoblíbenější jsou pro nás ty, které dělají radost našim zákazníkům. 🙂 Pokud bychom měli ale vybrat nějaké zástupce, pravděpodobně by to byly pohovky a jídelní stoly. V obou případech jde o nábytek, který udává celému interiéru hlavní charakter a má krásné poslání – spojuje. U jídelního stolu nad dobrým jídlem i v pohodlí pohovky a útulnu obývacího pokoje můžeme s našimi blízkými a milovanými sdílet a prožívat všechny všedně krásné okamžiky našich životů.

sedačka

3. Co hraje hlavní roli při výběru nových značek a výrobků na Váš e-shop?

Výběr nových produktů a značek se řídí několika faktory. Prvním z nich je kvalita – chceme, aby nábytek a doplňky dělaly zákazníkům radost dlouhá léta. Druhým faktorem je trend – snažíme se reagovat na současné světové trendy na poli interiérového designu a dodávat je našim zákazníkům ještě čerstvé a skutečně žhavé.

Nicméně kromě toho se ale snažíme také hledět do budoucnosti a rozlišovat mezi designovými výstřelky a nadčasovostí, která si získá srdce našich milovníků designu na celý život. Právě s nadčasovostí souvisí i poslední vlastnost, kterou hledáme u nových značek a produktů. Důležitý je pro nás jistý faktor X, tedy něco navíc, čím produkt okouzlí na první pohled nás a věříme, že i naše zákazníky. Rozhodně s tím souvisí i to, že se při výběru nedržíme v mantinelech jen několika vybraných stylů, ale necháváme si otevřenou mysl. I proto si má šanci u nás vybrat opravdu každý.

4. Když se zaměříme na materiály, dá se říct, že by nějaký převládal? Například dřevo? Přijde mi, že se v posledních letech dostává do popředí.

Dřevo, resp. jeho dekor, nás vlastně nikdy úplně neopustilo. Ale máte pravdu, že masivní dřevo se opět dostává více do světel reflektorů a je to dobrá zpráva. Dřevo je naprosto základním materiálem s přirozenou krásou, která si získala asi každého. I když jde o materiál, který je pro mnohé pevně spojen nejvíce s rustikálním stylem, dokáže s přehledem zazářit v oblíbeném skandinávském stylu, minimalismu i industriálním a vintage stylu. A v tom tkví jeho síla – dřevo dokáže reagovat na aktuální trendy i být dokonale nadčasové.

Jeden příklad za všechny – světem designu teď poměrně rezonuje netradiční kombinace dřeva a mramoru. Dva materiály, které reprezentují trochu něco jiného, a ještě před časem by je asi spojoval jen málokdo aktuálně společně vyráží dech.

dřevo a mramor

5. Přesuňme se do jídelny. Tu vnímám jako srdce domova, kde se potkává celá rodina a návštěvy a věřím, že to tak bere i spousta ostatních lidí. Odráží se to třeba na nákupech stolů a počtu židlí? 🙂

Jídelní stůl by se dal jistě označit za nezbytné vybavení každého domova. Jak již bylo naznačeno výše, jídelní stoly jsou jedněmi ze základních produktů v naší nabídce a snažíme se o to, aby byla různorodá a designově i materiálově bohatá. A jak nejlépe podtrhnout krásu jídelního stolu? Jednoznačně tou správnou jídelní židlí. Ano, i v tomto případě se snažíme, aby nabídka odpovídala trendům a byla dostatečně široká.

6. Jaké doplňky byste mi doporučili k zútulnění právě jídelní části?

Jídelní část je poměrně specifická. Její naprostou dominantou by měl být jídelní stůl a židle. Takže míra útulnosti prostoru se jednoznačně odvíjí od jejich správného výběru. Protože nepohodlnou židli a špatně zvolenou velikost a tvar stolu nezachrání ani sebelepší interiérová dekorace. 🙂 Pokud bychom se ale měli zaměřit čistě na doplňky, rozhodně bychom výběr zaměřili na nástěnné dekorace v podobě plakátů a obrazů a v případě dekorací přímo na stůl bychom volili některý z minimalistických kovových svícnů či originálních mís na ovoce, které rozhodně zaujmou oko každého návštěvníka a dodají prostoru zajímavý detail.

7. Pozorujete nějaké změny v nakupování teď během dění okolo covidu? Pustili se Češi víc do zařizování a zútulňování domovů?

Současná situace ohledně vývoje covid přináší mnoho otazníků nejen pro prodejce, ale i nakupující. Někteří se v této nejisté době jistě rozhodnou pro „šetřivější způsob života“ z důvodu finanční nejistoty. Obecně lze ale konstatovat, že prodej přes e-shop se postupně začíná stávat preferovanějším způsobem nakupování, a to registrujeme i u nás. Zákazník má dostatek času na výběr a pohodlné objednání z domova bez nutnosti přijít do kontaktu s cizími lidmi. Velkou roli zde bude hrát „faktor bezpečnosti“ a pocitu vlastního bezpečí, což je nepochybně pravda. Jelikož lidé v poslední době tráví stále více času doma, tak nepochybně více přemýšlí nad vybavením svých domácností. To je ostatně dobře vidět v segmentu pohovek, židlí a sedacího nábytku obecně.

8. Blíží se Vánoce, a tak mi to nedá, zeptat se, jestli u Vás nakupuje i Ježíšek?

Je nám ctí, že i Ježíšek je jedním z našich stálých a spokojených zákazníků :). Díky široké nabídce si každý rok vybere svou vysněnou designovku a zatím od něj máme čistě pozitivní ohlasy, za což jsme velice rádi.

9. Co plánujete na rok 2021? Můžete prozradit, na co se můžou Vaši fanoušci a nakupující těšit? 🙂

Kromě představení nových prémiových značek a rozšíření nabídky u těch stávajících se naši zákazníci mohou těšit především na lepší uživatelský zážitek, a ještě pohodlnější nakupování. Neustále se snažíme zlepšovat zákaznickou zkušenost při návštěvě našeho e-shopu. S tím také souvisí skutečnost, že připravujeme nový design webu, který věříme, že bude obrovským krokem vpřed. Nápadů na zlepšení máme mnoho, takže se naši fanoušci mohou těšit na opravdu velké změny, které je jistě potěší :).

Důležité odkazy:

e-shop Designový nábytek

Instagram Designový nábytek

Facebook Designový nábytek 

Plus připomínám slevový kód: RECEPTY

Výše slevy: 10 % na celý nákup

Stačí kliknout a jít vybírat. 🙂 Prozradím vám, že radost si můžete udělat i nábytkem do dalších částí domu, ne jen do jídelny! Tak mrkněte a dejte mi pak vědět, co vás zaujalo.

 

nábytek

Autor

Gabi

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...