Blog

Aperitivo Moment 2017 – malé jídlo do bistra

Představte si, že jste otevřeli svoje vlastní bistro. Potřebujete vymyslet malé jídlo k drinku, na které k vám budou chodit po práci hosté z celého okolí.

Tak takové zadání je sen!

Letos jsem se chtěla stejně jako loni pokusit vymyslet soutěžní recept pro Aperitivo Moment. Každopádně souhra všemožných událostí byla proti, a tak už to vypadalo, že mám smůlu. První nápad se objevil už dříve a já nechtěla základ kopírovat a rozhodla se, že vymyslím něco jiného, ale bohužel zbýval 1 den, který jsme nakonec strávili nákupem obleku pro Petra i taťku na svatbu (a jako oba dva budou neskuteční fešáci!) a s rodinou při grilování.

Celkem jsem z toho byla smutná, takže když jsem dnes ráno zjistila, že je uzávěrka prodloužena do úterý, honem jsem začala spřádat plány. Petr ochotně (jako vážně ochotně :-)) sedl do auta a sjel do obchodu pro Cinzano 🙂 a já se dala do přípravy. Díky tomu vám mohu přinést i já “recept do svého bistra”.

Bistro na vesnici

Všichni ví, že žiji na vesnici, a že zastávám určité postoje a fandím sezónním a lokálním surovinám. Těžko byste tedy u nás v bistru našli krevety, mexickou kuchyni a podobně 🙂 Koncept by byl jasný. Co nejvíce domácích surovin a zbytek od farmářů a zahradníků z okolí.

Salát z mladých listů řepy, špenátu a ředkviček, s cherry rajčátky, ovčím sýrem, tymiánem a rozmarýnovou plackou

Ingredience na salát:

mladé listy červené řepy

listy baby špenátu

mladé listy ředkviček

čerstvě mletá sůl

čerstvě mletý pepř (4 barev)

olivový olej

Listy důkladně umyjeme a promícháme. Lehce osolíme a opepříme, zakápneme olivovým olejem a dáme do skleniček.

Ingredience na špíz:

cherry rajčátka

ovčí sýr

tymián

olivový olej

čerstvě mletá sůl

česnek

Na špíz (špejli) napíchneme umyté cherry rajče – kostku ovčího sýru – česnek a lehce osolíme. Na rozehřátou grilovací pánev dáme kapku olivového oleje, položíme špízy, přidáme tymián a opečeme ze všech stran.

Ingredience na rozmarýnovou placku:

150 g hladké mouky

3 lžíce bílého jogurtu

1/4 kávové lžičky soli

1/2 kávové lžičky prášku do pečiva bez fosfátů

2 snítky rozmarýnu (lístky natrháme)

Smícháme všechny ingredience a dáme na 30 min odpočinout. Na poprášeném vále vytvarujeme placky a opékáme na suché pánvi.

Ingredience vyjdou na 6 placek.

Salát dáme do skleniček, na ně položíme špízy a bokem přidáme placky.

aperitivo-moment-jarni-recept

Cinzano s domácí zázvorovou limonádou a limetkou

Ingredience na domácí zázvorovou limonádu:

5 cm zázvoru

6 polévkových lžic medu

500 ml vody

Perlivá voda

Zázvor si oškrábeme a nastrouháme na struhadle. Dáme do hrnce, přidáme med, zalijeme vodou a dáme vařit. Jakmile projde varem, stáhneme z plotny a necháme 30 minut stát. Pak přecedíme přes jemné sítko do nádoby, která jde uzavřít a dáme do lednice.

Při podávání dáme na dno sklenice zázvorový sirup a zalijeme perlivou vodou. Jako bonus můžeme přidat vymačkanou citronovou/limetkovou šťávu (v drinku bude :-)).

Připravte si drink:

1 díl Cinzana Extra dry smícháme se 3 díly zázvorové limonády a čerstvě vymačkané šťávy z 1 limetky. Přidáme led a lístky meduňky citra.

A pozor! Je fakt moc dobrý :-)) Na jaro a léto značka ideál, však to znáte 🙂

Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu).

Podle zákona o ochraně osobních údajů je nutné udělit Souhlas se zpracováním osobních údajů. Požadované údaje zpracovávám konkrétně za účelem zasílání newsletterů -novinek z blogu. Stisknutím tlačítka "Registrovat se" dáváte automaticky souhlas. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to například zasláním e-mailu nebo dopisu na kontaktní údaje.

cinzano-drink-recept recept-na-placky salat-mlade-listy jarni-recepty-salataperitivo-moment-receptcherry-rajcata-ovci-syr-recept

Kategorie

Autor

Gabi

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...