Blog

Report: Špilberk food festival 2014

  6. – 8. 6. 2014 se v nádherném prostředí hradu Špilberk konal již třetí ročník Špilberk food festivalu. Nedalo mi to a vydala jsem se načerpat inspiraci pro moje vaření a pečení, abych Vás mohla dál zásobovat chutnými recepty. Festivalu se účastnily přední (převážně) brněnské restaurace. Jako doprovodný program mě nejvíce zaujalo vaření italského… Číst dále…

Lepek – zavádění, celiakie, obecné info

Lepek, jinak také gluten, je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu, které se nacházejí společně se škrobem v endospermu semen některých obilnin, především pšenice, žita a ječmene. V případě pšenice představuje dokonce až 80 % z bílkovinového obsahu. Vzhledem k tomu, že se často objevuje nesnášenlivost na lepek – celiakie (chronické onemocnění sliznice tenkého střeva),… Číst dále…

Kdy začít s různými druhy surovin?

Od kdy smí dítě mrkev, od kdy dávat jogurt, od kdy může jíst maso, od kdy kuskus….nesčetné množství otázek snad každé mámy. Tento přehled by Vám měl alespoň trochu usnadnit problém s tím, od kdy smí Vaše dítě začít jíst určité druhy surovin. Není to dlouho, co jsem byla ve stejné situaci a snažila jsem… Číst dále…

Kdy a jak začít s příkrmy?

Názory na to, kdy je vhodné začít přikrmovat, se různí. Ovšem většina z nás jistě zaslechla nebo někde vyčetla, že nejvhodnější je u kojených dětí začít po ukončeném 6. měsíci a u nekojených dětí již po ukončeném 4. měsíci. Já s příkrmy u dcery začala právě po ukončeném 4. měsíci (nebyla kojena). Mnoho maminek se… Číst dále…